Pàgines

dimarts, 22 de novembre del 2016

Ments curioses

El despertar l’esperit científic ha de ser un dels objectius de l’ensenyament. Per això, qualsevol excusa, com pot ser la Setmanade la Ciència, és un bon moment per fer conscient que els joves s’han de fer preguntes i cercar respostes, han de qüestionar-se el món i intentar millorar-lo.
         Aquest any un del temes és els llegums. La reflexió, per exemple, de la videoconferència «La genètica que et menges:del laboratori a la taula», a càrrec de María José Aranzana, investigadora del Centre de Recerca Agrigenòmica de Bellaterra (CRAG), es centra en explicar com funciona el procés de millora de varietats vegetals i com els científics ajuden a obtenir noves varietats.
         A la Sala de actes del centre, dintre del programa La Ciència en primera persona, l’alumnat de primer de batxillerat ha assistit a la xarrada-col·loqui Meteorología y tormentas de arena, en què l’investigador lluís Vendrell ha explicat la seva tasca, tant de del vessant científic com humà. 

  


         Llibres de La Biblioteca del Príncep sobre els temes tractats han sortit de les prestatgeries per mostrar-los a la comunitat educativa. Us animeu a llegir-los?

 

         Per altra part, l’alumnat de segon de batxillerat ha començat la setmana defensant els seus treballs de recerca. Han viscut la tensió de la ciència en primera persona. Felicitats per la bona feina!

  
Llegiu ciència. Escolteu ciència. I, sobretot, feu ciència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada