Pàgines

dimarts, 23 de juny de 2015

7ena MOSTRA DE RECERCA JOVE DE BARCELONAA l’Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts, el dissabte 13 de juny s’ha realitzat l’acte final de la setena Mostra de Recerca Jove de Barcelona.
La visita a una exposició de pòsters científics de cada un dels 30 treballs seleccionats, representants dels escollits a les mostres i fòrums que organitzen els centres de recursos pedagògics dels districtes de Barcelona, va iniciar la jornada. 
Amb un debat conduit per experts, es van donar a conèixer aspectes rellevants de les investigacions desenvolupades. Del treball de la Natalia, varen destacar la diversitat metodològica i el grau d’aprofundiment assolit.


Per concloure l’acte, es varen lliurar els diplomes acreditatius a tots els participants, i els premis als guardonats.


JORNADA DE CIÈNCIA I CONVIVÈNCIA A L’ATENEU DE FABRICACIÓ

NATALIA GARCÍA CALDEIRO. Crònica
El passat dimarts 16 de juny va tenir lloc una jornada de ciència-convivència a l’Ateneu de fabricació de Les Corts, on es va dur a terme un taller interdisciplinari de disseny i fabricació digital demà al llarg de tot el dia. Aquesta jornada, en la que van participar els 35 alumnes seleccionats d’aquest curs 2014-2015 de la 7a Mostra de Recerca, va ser una manera d’explicar als joves els avenços en les noves tecnologies i la seva implicació en el futur de les ciutats.

Els tècnics de l’Ateneu van dividir als alumnes en tres grups i van ensenyar les diferents màquines de la fàbrica. A més, explicaven la utilitat de cadascuna, i els seus avantatges i inconvenients.
Després van plantejar a cadascun dels grups diferents projectes de l’Agenda 21, en relació a les escoles del municipi de Barcelona. El primer projecte tractava sobre buscar una manera eficient per nombrar els diferents apartats dels horts verticals que s’han instaurat als diferents centres educatius. L’altre consistia en fabricar un niu per a ocells en perill d’extinció de la zona per a que els alumnes puguin conviure amb aquests. Els tres grups van escollir el projecte del niu del ocell.

En la part central de l’activitat es va portar a terme el projecte creatiu: la pluja d’idees, on es van agafar els aspectes més innovadors de totes; la cerca informativa sobre els ocells, i la creació mitjançant diferents progra
mes informàtics.
Finalment, un cop es van realitzar els diferents projectes de nius, es van fabricar amb l’ajut de les diferents màquines de la fàbrica, com per exemple la impressora 3D.Proposta de cerca i lectura per aprendre més:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada